Blog Cikgu Sains Pertanian

on Friday, November 30, 2012

Hari ni nak kongsi sebab kenapa saya buat BLOG CIKGU SAINS PERTANIAN.

Dapat ilham daripada blog Cikgu Loqman

Cikgu Loqman Hakim ni guru dari UPSI. Pelajar tahun akhir. Senior lah kiranya. Dah nak habis belajar dah. Tengah buat thesis sekarang ni. Kalau nak baca blog dia boleh lah ke Blog Cikgu Loqman - more to kisah sepanjang jadi cikgu-to-be. Seronok baca perkongsian dia.

Antara blog cikgu Sains Pertanian yang lain:
  1. Cikgu Siti (Senior!) - more to perkongsian peribadi.
  2. Cikgu Haslina (Cikgu :) )- pasal cikgu.
  3. Cikgu Chun
Ini blog cikgu. Kalau blog Sains Pertanian banyak. Google je lah okay? Hee..

Nak kongsi pengetahuan

Apa yang saya perasan, banyak blog yang berkongsi nota-nota atau sedikit sebanyak pengetahuan yang diperolehinya. Antaranya blog Kak Zan di mana Kak Zan selalu kongsi pengetahuan tentang kimia. Ada juga Kak Zan coretkan tentang cara-cara membuat homemade skincare yang selamat, tapi saya je malas nak try. Order je dari kak Zan. :) hee..

Nak share pengalaman

Selain itu, bakal cikgu ni nak juga berkongsi pengalaman yang diperolehi sepanjang menjadi pelajar Bacelor Pendidikan (Sains Pertanian). Mana lah tahu kalau-kalau ada adik-adik yang berminat nak masuk ke jurusan ni?.. Boleh lah dia refer kat Blog Cikgu Sains Pertanian ni kan? Hee.. Perasan kejap --"

Rasanya, itu sahaja buat masa ni. Akan diupdate bila dah generate new ideas! Hee.. :) Sekian sahaja, terima kasih.

Yang  baru belajar function <h3>,
-S.A.Y.A-

Ranking: 5

{ 2 comments... read them below or add one }

:Cikgu Akim: said...

Murni betul lah hasrat bakal cikgu kita yang sorang ni..Baru ja bukak2 blog munna..dah banyak info yang dapat...pengalaman masing2 berbeza kan..tu yang seronok bila dapat berkongsi segala rencah pengalaman...
Pesanan untuk junior: Kursus ni sangat best..lain dari yang lain..Kalau betul2 nak rasa tunggu praktikal nanti keh..hahahha...Good Luck!!


January 10, 2013 at 11:02 PM
Taqullah Hizra said...

nak tnya,sy assi sn prtanian tgh plih course,tringin nak msk pendddkan sn pertanian,nak tnye interview mcm mne ek?


April 22, 2014 at 11:33 PM

Post a Comment

 
© Blog Cikgu Sains Pertanian | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO